Snabb start

Det har gått fort nu, vi har fått sponsring utav Oljecenter och vi har kollat upp priser på mycket utav dom sakerna vi måste hyra, samt kollat upp vart vi ska åka och vad det finns för skolor just där.  Vi har en ungefärlig budget färdig så vi utgår ifrån den så det ser ljust ut för våran turné. Nu är det bara att beta sig igenom alla dessa skolor så vi ser ifall det blir nog många spelningar för att täcka våra två veckor samt att vi får nog med ekonomi för det.

/Tobbe


Starten utav en turné

Where to start ey?

Vi i trean på Rockgymnaiset ville göra något annat än det vanliga teater valet som dom tidigare klasserna alltid gjort,  så vår klass bestämmde oss då för att planera och utföra en turné som ska pågå i två veckor där vi får göra allt själv, hitta spelningar, på skolor i vårat fall, och få sponsorer så vår ekonomi går åtminstonde jämt ut med den kostnad som blir.

/Tobbe

OH YEAH!



Som min kollega sa så får vi stanna kvar! Fanimej, det hjälper att vara ihärdig och inte ge upp. För vem vill ge upp sin dröm?

Vi gick ut i media, pratade med tidigare elever som Heavy ur Hjalle & Heavy och Mimikry, om ni kanske vet vilka de är? Vi stod med i nästan alla Dalarnas tidningar, vi skickade som sagt arga mail och jo vi kom med hos TV4 Dalarna. Underbart. Det blir en helt annan känsla när folk faktiskt får se och höra oss. En mycket starkare känsla.

Jag är stolt över allas insats i det här! Vi får som sagt stanna kvar - än så länge. Vi är alltid hotade på något sätt men just nu är det lugnt. Vi jobbar turnen och det här börjar bli fint!

Finns det elever i 7-9 eller gymnasielever som läser denna blogg och bor någonstans i Dalarna eller Värmland och tror att er skola är intresserad av att vi kommer så får ni gärna slänga in en kommentar!

/Nat

Good news

Vi har haft lite svårt med vårt projekt eftersom barn- och utbildningsnämnden skrev under att programmet skulle läggas ner.

 

Men föra vecka jag fick höra att de har ändrat sig men det finns en risk att om vi inte får nya elever så kan programmet läggas ner. Nu är det dags att fortsätta att planera våra turnéer som Natalie sa - ” vår turné blir nu ännu viktigare!” Vi måste ta hit så många elever som möjligt annars finns det en risk att de lägger ner programmet helt .

 

I Dalarna och Värmland så finns det många duktiga musiker och sångare, nu ska vi ut och visa hur bra rockgymnasiet är!

 

/Just


Dramatik

Hello,

Har inte kunnat skriva så mycket den senaste tiden för att vår framtid har varit oviss.

Det är nämligen så att vi återigen har blivit nedläggningshotade och den här gången skrev de faktiskt under att programmet skulle läggas ner. Så vi har varit ganska deppiga den senaste veckan. Men, vi har fått en chans nu. Så om det är fler som söker till nästa år så får Rockgymnasiet vara kvar. Men vi måste kämpa och vår turné blir nu ännu viktigare! Vi vill alla gå ut skolan här och ingen annanstans. Det blev en del arga mail till BUN (barn- och utbildningsnämnden) som beslutade detta. Fytusan. 

Vi har ringt tidningarna och börjat med protestgrupper - allt för att få politikerna att se hur mycket vi bryr oss och för att få mer stöd från utomstående. Men politikerna verkar inte fatta riktigt. Hoppas verkligen det går upp ljus i deras huvuden snart.

 Så vi har faktiskt inte kommit så mycket längre fram. Sen sist alltså. Vi har hört med lite fler skolor som skulle ringa upp oss under denna vecka. Det var allt för denna gång!

/Nat


RSS 2.0